marți

Ulpia Traiana Sarmizegetusa(dacian fortresses)

M-a intristat faptul ca nimeni nu se ocupa de cetate, nu este un ghid care sa-ti explice,doar,ici colo cateva pancarde pe care nu scrie mare lucru. E pacat sa vezi ca lipsa de interes afecteaza locuri pline de istorie. La Sarmisegetusa Regia nu am ajus pentru ca nu am stiut cum. Nu existau indicatoare care sa iti arate drumul.



















Sarmizegetusa was the most important Dacian military, religious and political centre.he fortress, a quadrilateral formed by massive stone blocks was constructed on five terraces, on an area of almost 30,000 m². The civilians lived around the fortress, down the mountain on man-made terraces. Dacian nobility had flowing water, brought through ceramic pipes, in their residences. The archaeological inventory found at the site shows that Dacian society had a high standard of living.(sursa wikipedia)

Manastirea Prislop(monastery prislop)


Premiu primit de la :
danasb.blogspot.com.Iii multumesc pentru premiu si il dau mai departe:
1 doamnei elena
2 cristian lisandru

3fleurdumay
4. romeo
5.cristian istrate
6.sishir
7.lucian
8fly
9ruma
10 dungha
11. april
12 green
13 adrian
14.deborah
15 cristian ion
Peisajul din jurul manastirii este superb. Mormantul părintelui Arsenie de la mănăstirea Prislop constituie azi unul din importantele locuri de pelerinaj din ţară, unii considerându-l sfânt. Si in ziua in care am vizitat eu manastirea , la mormantul lui se aflau foarte multi oameni care asteptau sa ajunga in dreptul crucii pentru a se ruga. The landscape is wonderful. There is the grave of Father Arsenie, who is belived to be a saint. People from everywhere come and pray at his tomb.




Nu ai voie sa pozezi manastirea, cu atat mai putin in interior. Pentru cei care nu stiu si vor sa viziteze manastirea: barbatii nu au voie in incinta, decat in pantaloni lungi, iar femele nu au voie in pantaloni ci doar in fusta peste genunchi.
People aren't allowed to take photos with the church and inside. Men must to wear long pants and wemen long skirts. Are not allowed to enter in pants or short skirts.



Manastirea Prislop se afla in Silvasul de Sus (Sec. XIII-XVIII).

lacul Cincis - lake cincis

Se gaseste in Muntii Poiana Rusca, la circa 10 kilometri de municipiul Hunedoara.Se aude chiar ca lacul ar fi blestemat,(mai ales ca in lac s-au innecat mai multe persoane) dar la cum se exagereaza pe la noi:)).In locul in care se afla acum lacul, a fost satul Cincis. Oamenii au fost mutati, iar apele au acoperit cimitirul si 2 biserici. Turlele bisericilor se pot zari in lac, cand apa scade.
The lake is in Poiana Rusca mountains. A long time ago, there was a village, but the people moved and the water covered the old village. And with it the cemetery and 2 churches. When the waters retreat you can see the churches steepleses.






Biserica Densus(judetul hunedoara) church densus






Este cea mai veche biserica din Romania in care se mai tin slujbe.In interior sunt coloane impunatoare, din piatra si marmura. Biserica este superba si merita vizitata. It is one of the oldest church from my country.





A fost construita in secolul XIII. WAs built in XIII century.


O superba biserica, facuta din coloane si marmura luate de la Sarmisegetusa.

cetatea devei(ruins deva)

in cetate nu am intrat. Pentru ca......era in renovare:)