marți

plimbare prin....cheile sohodolului









Cheile sohodolului
Sunt situate în m-Mii Vîlcan, în imediata apropiere a localitătii Runcu. Cheile se întind pe o suprafată de cca 10 km.
Aşa că dacă ajungi prin zona de nord a judejului Gorj, este bine să le vizitezi. Peisajele carstice oferă un adevărat spectacol. Acum nu povestesc din ceea ce am citit pe net(ceva de genul…google…cheile sohodolului….search…si gata încep să scriu şi să vă povestesc ce frumos e pe acolo). Am vizitat Cheile Sohodolului şi curând sper să mai ajung acolo.
Multi poate se întreabă ce este atât de impresionant la nişte forme în calcar. Asta m-am întrebat şi eu înainte de a mă hotărâ să merg. Adevărul este că în momentul în care încep Cheile Sohodolului, peisajul te acaparează: te uiti ba în stânga, ba în dreapta, ba în sus. In stânga ta este stâncă (în peretii căreia vezi numeroase peşteri), iar în dreapta râul Sohodol, care te însoteşte ca un adevărat ghid pe parcursul călătoriei. Dacă eşti atent vezi că unele stânci ies atât de mult în afară, încât ai impresia că oricând se pot prăbuşi peste tine. Din loc în loc râul îşi face loc prin stâncă şi lasă în urmă forme superbe ca Nările.
Aerul rece şi curat de munte îti pătrunde în plămâni. De retinut: fiind zonă muntoasă este răcoare, mai ales dacă mergi în lunile de iarna sau toamnă. Aşa că e bine să fii îmbrăcat mai grosut dacă nu vrei să tremuri, sau să admiri peisajul din maşină. Eu am fost pe la începutul lui septembrie şi deşi era soare, a fost un pic frigut. Aşa că dacă vă hotărâti să vizitati cheile să vă luati camera foto că aveti ce poza.
- situated in mountain valcan,close to the village runcu.
-Cheile covers an area of about 10 kilometers
-you can see beautiful landscapes

2 comentarii:

Anonim spunea...

arata interesante, insa daca trece drum prin ele, jumatate sunt "stricate" deja... :(

ARIPI DE FLUTURE spunea...

este un drum micut, peisajul este superb:)