marți

catelusii_ cei mai buni prieteni ai omului(dogs)

























Familia din care fac parte cainii se numeste "canidae". Iar denumirea stiintifica a cainelui este " canis familiaris".
Cainele isi are originile intr-un animal salbatic. Cercetarile recente arata ca domesticirea cainilor a avut loc undeva acum 10000-15000 de ani. Cainii vechilor egipteni erau respectati si considerati mesageri ai zeilor.
Cainii erau animale de companie valoroase si luptatori feroce si in Asia inca din anii 1000 i.Hr. In China, ei erau pretuiti de catre nobilime, care crestea caini de talie mica, pe post de animale de companie.In Europa medievala, cainii au fost folositi la vanatoare si erau foarte pretuiti de catre nobilimea vremii. Pe la mijlocul anilor 1800 in Europa, apoi cu repeziciune in SUA, au aparut cluburile de rase si concursurile de rasa.
Cainele este unul dintre cele mai populare animale de companie ale oamenilor.
Exista sute de rase de caini care, desi fac parte din aceeasi subspecie, Canis lupus familiaris, variaza semnificativ ca aspect. Cainii sunt animale sociale, care în salbaticie vâneaza în haite. Indiferent de specie, cainele este cel mai bun prieten al omului.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Mindblowing dogs :)

Oana M spunea...

Vad ca ai o colectie impresionanta de catelusi si catei. :)

ARIPI DE FLUTURE spunea...

:)) imi plac mult animalele, din pacate nu sunt toti ai mei, dar daca as putea i-as lua pe toti:))

cris spunea...

astea sunt cele mai minunate creaturi pe care le cunosc :) merci pu ca am avut placerea sa-i vad aici, :) sunt fabuloshi! :* shi merci pu blog e tare dragalash :P

ARIPI DE FLUTURE spunea...

ma bucur mult ca iti plac:)si mie imi plac catelusii

Dan spunea...

asta da canisa fotografica :D
eu deocamdata ma rezum la Sety a mea :)

ARIPI DE FLUTURE spunea...

:)) e superba sety,sa-ti traiasca. daca as avea si eu un cutu nu as mai stresa catelusii de ii intalnesc:))cum vad unul, cum pozez:))