duminică

bunica(my grandmother)







"O vaz ca prin vis.

O vaz limpede asa cum era. Nalta uscativa cu parul alb si cret cu ochii caprui cu gura stransa si cu buza de sus crestata in dinti de pieptene de la nas in jos.

Cum daschidea poarta ii saream inainte. Ea isi infigea furca cu caierul de in in brau si incepea sa traga si sa rasuceasca un fir lung si subtire. Eu ma culcam pe spate si lasam alene capul in poala ei.

Fusul imi sfaraia pe la urechi. Ma uitam la cer printre frunzele dudului. De sus mi se parea ca se scutura o ploaie albastra. Glasul ei dulce ma legana; genile mi se prindeau si adormeam; uneori tresaream s-o intrebam cate ceva; ea incepea sa spuie si eu visam inainte.Cu capul in poala bunichii niciodata n-am putut asculta un basm intreg.

Avea o poala fermecata si un glas si un fus cari ma furau pe nesimtite si adormeam fericit sub privirile si zambetul ei. ."( barbu.stefanescu de la vrancea)

17 comentarii:

Anonim spunea...

Ce vremuri erau atunci când mergeam la bunici... Din păcate, acum nu mai sunt, nici din partea mamei şi nici din partea tatei. Mi-e dor de ei, dar trebuie să mă mulţumesc doar cu amintirile...

ARIPI DE FLUTURE spunea...

:( eu o mai am doar pe bunica din partea tatalui, la care am copilarit, si bunicul din partea mamei. si mie mi-e dor de vremurile in care petreceam vacantele toate la bunici(acum mai rar), dar macar avem amintiri:)

Maria spunea...

vacantele la bunici erau asa frumoase . 8->
bunica ma lasa sa fac tot ce vroiam . primele prietene tot acolo mi le`am facut . :)
amintirile sunt cele mai valoroase "obiecte", desi e impropriu spus asa, pe care le avem .

ARIPI DE FLUTURE spunea...

sunt de acord cu tine.cele mai bune prietene ale mele-4 la nr mi le am facut la bunica

Bhavesh Chhatbar spunea...

Didn't understand anything, but enjoyed the beautiful photographs :)

Smoked Off Face at the Willingdon Crescent in Jamnagar
Birdhouses, Birdfeeders, Birdbath

Unknown spunea...

impresionante poze,fluturas..

ARIPI DE FLUTURE spunea...

is a story about grandma, i' m glad you liked the pictures. thanks

ARIPI DE FLUTURE spunea...

multumesc mult ema, e bunicuta mea:)

giuly spunea...

ahh...ce frumos :)

marius grozea spunea...

faine!
trezesc amintiri

sa-ti traiasca!

ARIPI DE FLUTURE spunea...

ms mult:)

Bhavesh Chhatbar spunea...

Thanks for clarifying Aripi :)

My Recent Post: Kaushalya Mata (Vindhyeshwari Mata)
My Blog: Funny, Rare, Artistic, Unique, Weird, Creative

ARIPI DE FLUTURE spunea...

:)with welcome bhavesh

Anonim spunea...

Cata frumusete!!!!!!!Si mai ales sufleteasca!Se vede ca ai crescut la tara,intr-o lume minunata...Cinste celor ce te-au crescut acolo si care ti-au sadit in suflet iubirea adevarata,iubire ce tine de soare si pasari si mai ales de-un univers care astazi se destrama.Cum puteai sa te numesti altfel "Aripi de Fluture"?!Am descoperit acum lumea asta frumoasa a ta si am intrat cu si mai mare drag vazand-o pe bunica!Mi-ai amintit de buni a mea pe care am iubit-o nespus... Te sarut si-ti multumesc pt bucuria de-a ma primi la tine!Esti minunata!Sper sa ma mai primesti... PS.Cum as putea sa am si eu pisicuta aia?? Rodi

ARIPI DE FLUTURE spunea...

multumesc mult pentru cuvintele tale:)si eu o iubesc nespus de mult pe bunica mea si de cate ori am ocazia merg la ea:)te astept cu mare drag:)
sub pisicuta scrie "get widget", dai clic pe el si te conuce la pagina web de unde am luat-o, va trebui sa-ti scrii acolo adresa blogului si iti va aparea pe blog.

Anonim spunea...

Multumesc frumos!!Incercasem eu cum zici dar nu-mi iesise,nu stiu de ce...Sper sa ma descurc,totusi.. PS.Si eu sunt Gemeni!Nu am blog,sper sa nu fie vreo problema... Rodi

ARIPI DE FLUTURE spunea...

s-ar putea sa il poti trimite pe mail:) este si un cod (embed)incearca sa--l copiezi, mie asa nu mi-a mers, dar poate reusesti