luni

manastirea corbii de piatra

Manastirea Corbii de Piatra, Judetul Arges.
Localitatea Corbi.
Rutier: DN 73C, Curtea de Arges - Campulung Muscel, spre Est pana la Domnesti (22 km), apoi ramificatie la stanga spre Nucsoara (Domnesti - Stanesti - Corbsori - Corbi, 11km)
este situată în satul Jgheaburicomuna Corbi (județul Argeș). Mănăstirea este un ansamblu (parțial) rupestru din secolul XIV, reînființat în anul 1512, în perioada domnitorului Neagoe Basarab (1512-1521).(sursa:wikipedia.ro. Biserica mănăstirii este săpată în stâncă (gresie). Lângă biserică, săpat tot în stâncă, se află trapeza mînîstirii, sala de mese a mănăstirii, un spațiu dăltuit la rându-i în stâncă, despre care tradiția afirmă că a fost folosit de Neagoe Basarab ca tribunal în aer liber, pentru a face judecăți publice. Este situată la 400 m de centrul comunei Corbi, pe malul stâng al Râului Doamnei (județul Argeș). Această localitate este atestată ca fiind locul de baștină al Corvineștilor. În prezent încă se mai pot observa în zonă ruinele castelului lui Voicu, tatăl lui Ioan Corvin. Biserica rupestră de la Corbii de Piatră a fost săpată în peretele masiv de stâncă, înalt de circa 30 m și lung de 14,5 m.
Drumul nu este foarte bun, e acoperit de pietris, iar dupa ce intri in localitatea corbi, trebuie sa ceri informatii despre drumul catre manastire. Cand am fost noi manastirea era inchisa,dar pentru a o vizita in interior trebuie sa-l sunati pe domnul care cheile.Poti insa intra in curtea manastirii, chiar daca nu este nimeni in zona.









10 comentarii:

Andrei spunea...

foarte frumos !

poti sa ne dai si niste detalii te rog ? (locatie, drum, taxe, etc)

mersi !

Monica spunea...

ce frmos
da, vrem detalii:)

Anonim spunea...

intr-adevar frumos ... imi aduce aminte de Manastirea Piatra Scrisa... o cunosti?

ARIPI DE FLUTURE spunea...

multumesc, e in judetul arges , in localitatea corbi...noi am vizitat-o dupa ce am plecat din curtea de arges spre transfagarasan.

tzzumpi stiu piatra scrisa, mereu opresc acolo cand merg la timisoara, langa armenis, e superba

Teodora spunea...

O, ce spectaculos!
Mi-am notat în minte, poate ajung şi eu vreodată s-o vizitez.

CIMPOACA LAURENTIU spunea...

frumoase imagini...

Se-cret spunea...

Fascinant,interesant!Imaginile sunt
foarte reușite

florin spunea...

Chiar, fascinant! Ce frumos e cand are omul credinta in Dumnezeu, cate i se descopera, cate poate face ...

Zazuza spunea...

spectaculos, intr-adevar. cate locuri minunate si nestiute ascunde tarisoara asta...

benel spunea...

ai mai invatat ceva, la mai mare !

lumina buna!